Feta-pinaattilohi
Uunikalasta voi valmistaa vaihtelevin maustein aivan erilaisia makuelämyksiä. Lopusta kalasta syntyy seuraavalle aterialle vaikka salaatti. Kuva: Sanne KatainenFeta-pinaattilohi
4 annosta
Ainekset
- noin 800 g lohifilee
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 3—6 valkosipulinkynttä viipaleina
- noin 70 g pinaatinlehtiä
- 1 pkt (200 g) fetajuustoa
- noin 300 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Pyyhi filee talouspaperilla. Nosta kala nahkapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja valkosipuliviipaleet.
Levitä pinaatinlehdet kalafileelle. Murenna päälle feta.
Sekoita huuhdotut kirsikkatomaatit öljy, hunaja ja mausteet. Kumoa tomaatit kalan päälle.
Paista kalaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa lisäksi perunamuusia ja vihersalaattia.
Vinkki:
Jos et saa tuorepinaattia, sulata ja valuta pakastepinaatti ja levitä kalan pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
