Punajuurisalaatti
Jouluna punajuuri kuutioidaan rosolliin, pikkujouluna se tarjotaan viipaleina salaatissa.
Jouluna punajuuri kuutioidaan rosolliin, pikkujouluna se tarjotaan viipaleina salaatissa. Kuva: Jaana KankaanpääPunajuurisalaatti
6 annosta
Ainekset
- 3—4 (300 g) punajuurta
- 100 g kuivattuja taateleita
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 ruukku villirucolaa
- 1/2 pussia salaattia
Lisäksi
- oliiviöljyä
- vaaleaa balsamicoa
- mustapippuria
Valmistusohje
Keitä punajuuret kypsiksi, keittoaika vaihtelee punajuuren koon mukaan. Kuori jäähtyneet punajuuret ja viipaloi ohuelti. Asettele viipaleet hieman limittäin laakealle vadille rucolan ja salaatin lehtien päälle. Ripottele pinnalle pilkotut taatelit ja pähkinät. Koristele rucolan lehdillä.
Varaa öljyä, balsamicoa ja pippurimylly, jotta jokainen voi maustaa salaattiannoksen makunsa mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

