Pestosilakkapihvit maistuvat välipäivien aterialla
Levitä silakkafileiden väliin pesto-tuorejuustotäytettä ja kuorruta pihvit parmesaanilla.
Ilman käryä paistetut, pestolla maustetut silakkapihvit sopivat joulunaluspäivien tai välipäivien aterialle. Kuva: Mari IkonenHelpot pestosilakkapihvit
(3–4 annosta)
- Ainekset:
- 500 g silakkafileitä
- 1 dl vihreää pestoa
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- Päälle:
- 1 dl korppujauhoja
- 0,5 dl raastettua parmesaania
- ripaus valkopippuria ja suolaa
- tilkka sitruunamehua
Valmistusohje:
Laita puolet silakkafileistä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille nahkapuoli alaspäin.
Sekoita pesto ja tuorejuusto tahnaksi ja levitä tahna fileille. Laita sitten loput silakkafileistä niiden päälle ja painele kevyesti.
Sekoita korppujauhot, hienoksi raastettu parmesaani, valkopippuri ja suola (ole varovainen suolan kanssa, sillä parmesaania sisältävä pesto on usein suolaista). Ripottele leivitys silakkapihvien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Purista kypsien silakkapihvien päälle hiukan sitruunamehua. Tarjoa ne nokkosella tai tillillä maustetun perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Tähteeksi jääneet silakkapihvit maistuvat kylminä esimerkiksi ruissämpylän välissä tillimajoneesin ja salaatinlehtien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

