Resepti

Vaniljainen mustikkamarmeladi

Sanne Katainen
Mustikkamarmeladi on ihanaa niin lettujen, korppujen kuin paahtoleivänkin kanssa. Se on myös makoisa silmä maitokiisselille tai mannapuurolle.

Vaniljainen mustikkamarmeladi

noin 7 dlAinekset
  • 1 l (700 g) mustikoita
  • 1 pienen (luomu)sitruunan mehu
  • 3 dl (luomu)hillosokeria
  • 2 tl (luomu)vaniljasokeria
Valmistusohje

Kuumenna mustikat ja sitruunamehu kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia (tarkista aika pakkauksesta). Sekoita välillä.

Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta. Mausta hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetken.

Tölkitä hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. Nauti lettujen, paahtoleivän tai eri leivonnaisten kera.

Vinkki

Täytä lasipurkit vajaaksi vedellä ja anna kiehua muutama minuutti mikrossa. Kaada vesi pois ja tölkitä hillo. Kiehauta metallikannet kiehuvassa vedessä kattilassa.

Käytä kuumien astioiden käsittelyssä kumihanskoja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit