Perunamunakas
Uunissa kypsennetty perunamunakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Siihen saa kätevästi upotettua edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet perunat.
Perunamunakas
4 hengelle
Ainekset
- 200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä TAI 1 dl kuivattuja sieniä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 6 keitettyä perunaa
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 10 munaa
- 1 dl maitoa
- 150 juustoraastetta (esim. cheddar)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin), sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla samalla sekoitellen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munat kulhoon, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita.
Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat