Resepti

Perunamunakas

Kari Salonen
Perunamunakas saa ytyä tuoreista yrteistä ja aurinkokuivatusta tomaatista.

Perunamunakas

4 hengelleAinekset
  • 200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä TAI 1 dl kuivattuja sieniä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 6 keitettyä perunaa
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 10 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 150 juustoraastetta (esim. cheddar)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje

Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin), sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla samalla sekoitellen.

Kuori ja kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munat kulhoon, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita.

Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit