Perunamunakas
Uunissa kypsennetty perunamunakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Siihen saa kätevästi upotettua edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet perunat.
Perunamunakas
4 hengelle
Ainekset
- 200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä TAI 1 dl kuivattuja sieniä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 6 keitettyä perunaa
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 10 munaa
- 1 dl maitoa
- 150 juustoraastetta (esim. cheddar)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin), sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla samalla sekoitellen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munat kulhoon, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita.
Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat