Perunamunakas
Uunissa kypsennetty perunamunakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Siihen saa kätevästi upotettua edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet perunat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Perunamunakas
4 hengelle
Ainekset
- 200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä TAI 1 dl kuivattuja sieniä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 6 keitettyä perunaa
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 10 munaa
- 1 dl maitoa
- 150 juustoraastetta (esim. cheddar)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin), sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla samalla sekoitellen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munat kulhoon, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita.
Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Kalasalaatti ja yrttiöljy sopivat lyömättömästi yhteen12.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja12.8.