Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perunamunakas

Uunissa kypsennetty perunamunakas on arkiruokaa parhaimmillaan. Siihen saa kätevästi upotettua edelliseltä aterialta tähteeksi jääneet perunat.
Perunamunakas saa ytyä tuoreista yrteistä ja aurinkokuivatusta tomaatista.
Perunamunakas saa ytyä tuoreista yrteistä ja aurinkokuivatusta tomaatista. Kuva: Kari Salonen

Perunamunakas

4 hengelle

Ainekset

  • 200 g metsäsieniä esikäsiteltyinä TAI 1 dl kuivattuja sieniä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 6 keitettyä perunaa
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 10 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 150 juustoraastetta (esim. cheddar)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl persiljasilppua

Valmistusohje

Hienonna sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin), sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla samalla sekoitellen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja kuutioi perunat ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Riko munat kulhoon, lisää maito ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Sekoita.

Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.