Resepti

Tallimestarin kiisseli

Tallimestarin kiisseli kuuluu jälkiruokaklassikoihin. Sen tiedetään olleen muun muassa taitelija Pekka Halosen lempijälkiruoka.

Tallimestarin kiisseli

6 annostaAinekset
  • 1 l vettä
  • 5 dl karviaisia
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • ½ dl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
Päälle
  • 3 rkl voita
  • 3 dl ruisleipää raastettuna
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
Tarjoiluun
  • 1 dl kuohukermaa tai vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai maitoa
Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää marjat. Keitä, kunnes marjat ovat pehmenneet. Siivilöi mehu. Lisää joukkoon sokeri ja anna kiehahtaa uudelleen.

Liuota perunajauhot kylmään veteen. Ota kattila liedeltä ja kaada perunajauhoseos ohuena nauhana mehuun koko ajan sekoittaen. Pane kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kiisseli jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.

Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää mukaan raastettu ruisleipä ja ruskista kevyesti. Mausta seos sokerilla ja kaakaojauheella. Anna jäähtyä.

Kaada kiisseli tarjoilumaljoihin. Ripottele päälle leipämurua. Nauti kiisselin maidon kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit