Resepti

Pannuleipä

Jaana Kankaanpää
Omenasoseella maustettu pannuleipä on helppo syysleivonnainen.

Pannuleipä

uunipannullinenAinekset
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 3 dl maitoa
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl omenasosetta tai -hilloa
  • 75 g voita
  • 2 dl kauraleseitä
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
  • kurpitsan- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen kermaviili-maitoseokseen. Lisää siirappi, suola ja omenasose. Lisää lopuksi sulatettu voi, leseet sekä jauhot. Alusta taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle. Peitä liinalla. Anna kohota 30 - 40 minuuttia. Voitele leivän pinta vedellä. Ripottele päälle siemenet. Paina veitsellä kevyesti ruudut leivän pintaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä liinan alla. Leikkaa paloiksi ja tarjoa voin ja juuston kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit