Resepti

Klassiset lämpimät voileivät

Sanne Katainen
Klassiset lämpimät leivät ovat loistotarjottava illanvieton suolapalaksi tai saunan jälkeen pikkusyötävänä.

Klassiset lämpimät voileivät

6 leipääAinekset
  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • voita
  • 1 ½ rkl sinappia
  • 3 tai 6 ananasrengasta (säilyke)
  • 6 kirsikkatomaattia
  • (½ punaista paprikaa)
  • 6 viipaletta palvikinkkua
Kuorrutus
  • 2 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
  • ½ tl pizzamausteseosta
  • ripaus mustapippuria
Koristeeksi
  • yrttisilppua
Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Voitele leivät ja sivele niille ohut kerros sinappia.

Halkaise halutessasi ananasrenkaat. Huuhtele kirsikkatomaatit.

Levitä leiville kinkkuviipaleet, ananasrenkaat ja tomaatit ananaksen keskelle. Voit myös leikata paprikasta renkaat ananaksen ympärille.

Vatkaa munien rakenne rikki ja kääntele joukkoon juustoraaste ja mausteet. Jaa ja levitä juustoseos leiville.

Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juustokuorrute on saanut herkullista väriä pintaansa.

Koristele leivät yrttisilpulla ennen pöytään viemistä.

Vinkki!

Korvaa kinkku meetvurstilla, kalkkunaleikkeellä, tonnikalalla, lämminsavulohella, härkiksellä tai edelliseltä aterialta jääneellä jauhelihakastikkeella tai pilkotuilla paistilla tai pihveillä. Hävikintorjuntaruokaa parhaimmillaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit