Talous

Turkisyhtiö Saga Fursin yt:t päätökseen – "Päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen"

Yt-neuvottelut alkoivat toukokuussa.
Johannes Tervo
Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti turkisalaan.

Turkisyhtiö Saga Furs on saanut päätökseen toukokuun lopulla aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut.

Yhtiön mukaan neuvotteluiden tuloksena "saavutettiin neuvotteluille asetettu kustannussäästötavoite ja päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen koko konsernissa".

Saga Fursin mukaan säästöt toteutuvat suurimmaksi osin tulevalla tilikaudella ja täysimääräisesti tilikaudella 2021-22.

Yt-neuvottelut vaikuttavat myös Saga Fursin organisaatiorakenteeseen. Yritys keskittyy jatkossa neljään päätoimintaan, jotka ovat nahkojen keräily ja lajittelu, myynti ja markkinointi.

Uusi organisaatiomalli on yhtiön mukaan entistä tehokkaampi ja vastaa paremmin maailmanlaajuisesti merkittävästi pienenevää turkistuotantoa.

”Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset kulutuskysyntään vaikuttivat tuntuvasti yrityksen liiketoimintaan kuluvalla kaudella. Uskomme kuitenkin vakaasti vastuullisesti kasvatetun turkiksen kysyntään tulevaisuudessa. Nyt tehdyt organisaatiomuutokset auttavat meitä toimimaan tehostetummin ja fokusoimaan liiketoiminnan yrityksen ydinosaamiseen mikä kantaa meidät tämän kriisivaiheen yli”, toimitusjohtaja Magnus Ljung sanoo Saga Fursin tiedotteessa.

Lue lisää:

Saga Fursin liikevaihto ja -tulos romahtivat – koronapandemia koetteli turkisten huutokauppayhtiötä

Saga Furs aikoo karsia kolmanneksen kuluistaan – turkisten huutokauppayhtiö aloittaa yt-neuvottelut

"Turkistuotantoa pakko vähentää koronakriisin vuoksi" – Saga Fursin uusi toimitusjohtaja Magnus Ljung: "En usko että tarhojen määrä painuu Suomessa alle 500:n"

Lue lisää

”Turkiskauppa palannut kannattavalle tasolle" – Saga Fursin kesäkuun huutokaupan välitysmyynti lähes 190 miljoonaa

"Minkinnahat myytiin yli 90-prosenttisesti, hintataso nousi merkittävästi" – Saga Fursin toimitusjohtaja: "Tämä on meille merkki palautuneesta luottamuksesta"

Saga Fursin yhtiökokous päätti: osinkoa ei jaeta – turkisten huutokauppayhtiön hallitusta johtaa Jari Isosaari

Kampa antaa viimeisen silauksen näädännahalle – nahan laatuun vaikuttavat huolellinen nylkeminen ja oikeankokoinen taana