Talous

"Minkkituotanto palannut kannattavaksi" – Saga Furs: Ketun osalta tilanne ei ole yhtä hyvä

Syyskuun turkishuutokaupassa tarjotuista 2,5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 70 prosenttia, tiedottaa turkisten huutokauppayhtiö Saga Furs. Yhtiön mukaan minkinnahkojen hinta kaksinkertaistui vuoden takaisen huutokaupan hintatasosta.
Johannes Tervo
Kuluvan tilikauden aikana Saga Furs on myynyt 8,2 miljoonaa minkinnahkaa.

Saga Fursin syyskuun turkishuutokauppa käytiin verkossa. Viikko sitten alkanut ja tänään torstaina päättynyt huutokauppa oli myyntikauden viimeinen.

”Tämä huutokauppa päättää onnistuneen myyntikauden, jonka aikana minkkituotanto on palannut kannattavaksi", sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung.

Ljungin arvio on pörssitiedotteessa, jonka Saga Furs julkisti huutokaupan päätyttyä.

"Ketun osalta tilanne ei ole vielä yhtä hyvä, vaikka kauden lopussa päästiinkin jo kannattavalle tasolle", toimitusjohtaja kertoo.

Sinikettu on suomalaisten turkistilojen tärkein tuotantoeläin.

Ljungin mukaan alan tilanteen parantumista kuvaa, että välitysmyynnin arvo kohosi selvästi yli pandemiaa edeltävän tason.

Saga Fursin kuluvan tilikauden välitysmyynnin arvo on nyt 392 miljoonaa euroa, kun edellisen tilikauden välitysmyynnin arvo oli 157 miljoonaa euroa.

Tilikauden aikana yhtiö on myynyt 8,2 miljoonaa minkinnahkaa (2019/2020: 7,4 miljoonaa) sekä 1,6 miljoonaa ketun- ja suomensupinnahkaa (2019/2020: 0,5 miljoonaa).

Saga Furs tiedottaa, että "merkittävä määrä minkinnahkoja siirrettiin viime vuoden tapaan myytäväksi seuraavalla tilikaudella".

Syyskuun turkishuutokaupan välitysmyynnin arvo oli 59 miljoonaa euroa (9/2020: 72 miljoonaa euroa).

Saga Furs kuvaa pörssitiedotteessaan myyntipolitiikkaa, jota yhtiö noudatti huutokaupassa.

"Markkinajohtajana yhtiön minkinnahkojen myyntipolitiikka perustui kauden aikana tapahtuneen voimakkaan hintojen nousun jälkeen hintatason puolustamiseen."

Yhtiön mukaan se pyrki myyntipolitiikallaan myös vakauttamaan markkinaa.

"Tästä johtuen minkkihuutokaupassa alempien laatuluokkien myyntiprosentit nousivat korkeammiksi kuin parempilaatuisten nahkojen myyntiprosentit."

Saga Furs tiedottaa, että tarjotuista 2,5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 70 prosenttia. Minkinnahkojen hinta kaksinkertaistui vuoden takaiseen huutokauppaan verrattuna.

Lue lisää:

Turkisten huutokauppayhtiö arvioi: "Kuluvan tilikauden tulos kääntyy voitolliseksi"

Turkisten huutokauppa jatkuu torstaihin – Saga Furs: ”Tarjotuista ketunnahoista myytiin yli puolet”

Lue lisää

Suomen suurin vieraspetohanke käynnissä – "Petopyytäjiä muistettiin pitkään vain kiitospuheissa, tämä hanke on ensimmäinen konkreettinen teko edistää pyyntiä ja luonnonhoitotyötä"

Vieraspetopyyntiä viedään vihdoin harrastetoiminnasta kohti luonnonhoitotyötä – arvokkaiden lintuvesien kunnostuksessa niitto ja ruoppaukset eivät yksin riitä

Jänis törmäsi lenkkeilijän polveen ja taittoi niskansa – perässä seurasi syy harvinaiselle onnettomuudelle

Kuolleesta ketusta löytyi lintuinfluenssaa Janakkalassa, myös tautiin kuolleita fasaaneja on löytynyt lisää – Ruokavirasto laajensi tartuntavyöhykettä