Vainion Teurastamo siirtyy kokonaan Henri Vainion omistukseen – Vainio aloittaa myös yrityksen uutena toimitusjohtajana
Nykyinen toimitusjohtaja jää yhtiöön kahdeksi vuodeksi.
Toimitusjohtajaksi siirtyvä Henri Vainio pakkasi lampaanruhoja viime vuoden maaliskuussa toimiessaan vielä tuotantopäällikkönä Vainion Teurastamossa. Kuva: Päivi SivonenOrimattilassa toimiva Vainon Teurastamo siirtyy kokonaisuudessaan nykyisen pääomistajansa Henri Vainion omistukseen. Vainio on ostanut itselleen toisen omistajan, toimitusjohtaja Miikka Depnerin 30 prosentin osuuden yhtiöstä.
Samalla yhtiön tuotantojohtajana työskennellyt Henri Vainio siirtyy yhtiön toimitusjohtajaksi.
Depnerin kanssa on sovittu tämän jatkavan yhtiön palveluksessa vaihdoksen jälkeenkin seuraavat kaksi vuotta, yhtiön tiedotteessa todetaan.
Depner perusti nykyisen teurastamoyrityksen Henri Vainioin isän Hannu Vainion kanssa vuonna 2010, kun yhtiön nykyinen teurastamo valmistui Orimattilaan. Isän 70 prosentin osuus yrityksestä siirtyi pojalle vuonna 2015 tehdyllä sukupolvenvaihdoskaupalla.
Vainion Teurastamo on suomen suurin lampaan teurastaja, vuosittain yhtiö teurastaa 16 000 lammasta ja karitsaa. Lisäksi yhtiö teurastaa myös nautaa, noin 4 500 vuodessa.
Edellisellä tilikaudella Vainion teurastamon liikevaihto oli yli 5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä sillä on sesongista riippuen 6–10.
”Kotitilalla toimineen pienteurastamon teurasmäärät olivat vielä maltillisia. Nyt täällä Orimattilassa oleva laitos luokitellaan jo isoksi teurastamoksi ja teurasmäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet suuremmaksi", Henri Vainio toteaa yhtiön tiedotteessa ja viittaa yrityksen toimintaan ennen vuoden 2010 teurastamoinvestointia.
"Olemme silti pieni, joustava yritys ja pidämme tärkeänä että pystymme palvelemaan tuottajia yksilöllisesti ja nopeasti.”´
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
