Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lakko pysäyttää tänään junaliikenteen

Lakko alkoi puolenyön aikaan.
VR:n mukaan lakon ajalle ostetun kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua.
VR:n mukaan lakon ajalle ostetun kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua.  Kuva: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomen junaliikenne on tänään pysähdyksissä lakon vuoksi. Rautatiealan Unionin ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n vuorokauden mittainen lakko koskee sekä kauko- että lähiliikennettä.

Lakko alkoi puolenyön aikaan. Sunnuntain puolella lähteneet yöjunat kulkevat kuitenkin normaalisti.

VR:n mukaan lakon ajalle ostetun kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Muutos pitää tehdä ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

VR myös hyvittää sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille ja pidentää kauko- sekä lähiliikenteen kausilippujen ja sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran.

Jos kertalipun ajankohtaa ei muuteta, VR lupaa palauttaa lakon ajalle ostettujen kertalippujen hinnan automaattisesti noin viikon kuluessa. Ilman kirjautumista – esimerkiksi automaatista tai R-kioskilta – ostettujen paperilippujen hinnasta pitää kuitenkin hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

Lakon jäljiltä junaliikenteessä saattaa vielä huomenna olla joitakin yksittäisiä muutoksia.

Rautatielakko on osa poliittisten lakkojen sarjaa, jolla ammattiliitot vastustavat hallituksen kaavailemia muutoksia työelämään.