Luomuliha ei kuulu Snellmanin tuotteisiin nyt eikä lähitulevaisuudessa
Perheyhtiö suosii muunlaista luonnollisuutta ja pitää kiinni gm-vapaasta rehusta.
Kinkkusiivuihin ja muihin lihajalosteisiin käytetään vain kotimaista raaka-ainetta, sanoo konsernijohtaja Leena Laitinen Snellmanilta.Luomulihaa Snellman ei tällä hetkellä jalosta, eikä se ole lähiajan suunnitelmissakaan, sanoo konsernijohtaja Leena Laitinen Snellmanilta.
Laitisen mukaan yrityksessä on keskitytty viime vuosina muunlaiseen luonnollisuuteen, esimerkiksi lisäaineiden poistoon ja gm-vapauteen.
”Tälläkin tiellä on vielä paljon tehtävää.”
Geenimuuntelematonta soijaa on toistaiseksi ollut hyvin saatavissa, Laitinen kertoo. Hinta on hiukan gm-soijaa korkeampi, mutta Snellman korvaa sen tuottajalle hinnoittelussaan, hän vakuuttaa.
Snellman julkisti keskiviikkona ennakkotietoja viime vuoden tuloksesta. Tulos pysyi plussalla ja jopa parani edellisvuodesta 9 miljoonaan euroon, vaikka päätoimialalla lihanjalostuksessa on nyt tiukkaa.
Vuosikymmen sitten ostettu keravalainen Kokkikartano ja sen valmisruuat ovat kasvattaneet osuuttaan yhtiössä.
Snellman Lihanjalostuksen käyttämä raaka-aine on täysin kotimaista.
Kokkikartanon tuotteista parissa käytetään vielä thaimaalaista broileria. Ensi syksyyn mennessä broilerikin on kokonaan kotimaista, Laitinen lupaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

