RuuanjuurillaOulussa
Paikallinen ruokaperinne kohtaa uudet trendit ja tutkimustiedon Oulussa 4.–6. syyskuuta. Pohjoiset arktiset maut -seminaarissa.
Torstain teemana on pohjoinen kiireetön elämä ja ruoka. Kansainvälistä slow food -toimintaa esitellään monesta kulmasta porotaloutta tai elintarviketuotantoa unohtamatta.
Terveelliseen ja turvalliseen ruokaan perehdytään europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.) opastuksella.
Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä Helsingin yliopistosta puolestaan käsittelee pohjoisen makuja ja identiteettiä.
Perjantaina puhutaan luonnonmarjojen terveysvaikutuksista, marjatarinoista ja kestävästä gastronomiasta.
Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit sekä seitsemän paikallista ravintolaa ovat suunnitelleet Northern Arctic Flavours -menun, jonka raaka-aineet tulevat mahdollisimman pitkälle paikallisilta pientuottajilta.
Seminaarin järjestää Pro Agria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Bothnia à la carte -hanke.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
