Ajankohtainen keitto Juustoinen kesäkeitto
5 annosta
1/2 l uusia perunoita
1 nippu (150 g) naattiporkkanoita
1/2 (200 g) kukkakaalia
1 sipuli varsineen
6 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 laakerinlehti
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 dl pieniä herneenpalkoja
6 dl täysmaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
1 dl hienonnettua persiljaa
voinokareita
Lohko perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Paloittele kukkakaali.
Lisää kasvikset (sipulin varret myöhemmin) kiehuvaan suolalla ja sokerilla maustettuun veteen. Anna kiehua lähes kypsiksi. Lisää keittoon herneet ja hienonnetut sipulinvarret.
Sekoita jauhot maitoon ja lisää keittoon yhdessä sulatejuuston kanssa. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja viimeistele nokareella voita.
Tarjoa lisäksi ruisleipää ja juustoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
