On aika leipoa marjapiirakkaa
6 annosta
1/2 pkt (1 levy) kauramuro-taikinaa
Täyte
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
4 dl tuoreita marjoja (musti-koita ja vadelmia)
1/2 dl sokeria
Ota paketista toinen taikinapohja sulamaan huoneenlämpöön. Painele sulaneena voidellun uunivuoan (24 senttiä) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle vaniljarahka sekä tasainen kerros marjoja.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele sokeri marjojen päälle, kun otat kypsän piirakan uunista.
uunipannullinen
75 g voita
1 rkl kardemummaa
3 dl maitoa
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte
5 dl punaherukoita
5 dl valkoherukoita
3 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
Voiteluun munaa
Sulata voi ja kuumenna kardemumma voisulassa. Lisää maito ja liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Riko munat lasiin ja vatkaa haarukalla rakenne rikki. Lisää reilu puolet munasta, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
Alusta loput jauhot. Ota noin kolmasosa taikinasta erikseen ja kauli tai taputtele lopputaikina levyksi. Levitä se uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Anna kohota leivinliinalla peitettynä. Jätä loppu taikina kohoamaan peitettynä.
Voitele taikinan reunat lopulla munalla. Survo osa puna- ja valkoherukoista ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot. Lisää loput marjat kokonaisina. Levitä herukat kohonneelle pohjalle. Leivo lopusta taikinasta ohutta nauhaa ja kierrä pari nauhaa yhteen. Voitele munalla ja nosta piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle lopuksi hiukan sokeria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
