
Myllerryksessä ollut HK Foods kasvatti vahvasti kannattavuuttaan — panostaa valmisaterioihin
HK Foods päätti kolmannella neljänneksellä viiden miljoonan investoinnista valmisaterioiden tuotantoon Vantaalla.Elintarvikekonserni HKFoods on kohentanut sekä liikevaihtoaan että liiketulostaan.
Jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 11,6 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin vastaavana aikana tulos oli 6,6 miljoonaa euroa.
HKFoodsin toimitusjohtaja Juha Ruoholan mukaan yhtiö kasvatti kannattavuuttaan muun muassa tuotannon tehostamistoimilla ja kustannussäästöillä.
Rauman siipikarjaleikkaamoon tehty investointi on hänen mukaansa ylittänyt tehokkuuden parantamiselle asetetut tavoitteet. Myynti vähittäiskaupassa kehittyi myönteisesti.
Jatkuvien toimintojen liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 8,8 prosenttia ja oli 251,6 miljoonaa euroa.
Kvartaalin vahva tulos oli osittain ennakoitavissa syyskuussa annetun positiivisen tulosvaroituksen myötä, kirjoittaa analyytikko Pauli Lohi osakesijoittajien analyysipalvelu Inderesissä.
”Kannattavuus onnistui kuitenkin ylittämään ennusteemme. Vahva tuloskehitys liittyy arviomme mukaan erityisesti toiminnan tehostamiseen ja markkinaolosuhteiden parantumiseen.”
Yhtiö päätti kolmannella neljänneksellä viiden miljoonan investoinnista valmisaterioiden tuotantoon Vantaalla. Näin HKFoods haluaa vastata valmisaterioiden kasvavaan kysyntään vähittäiskaupassa ja ruokapalveluiden puolella.
HK Foodsin taloutta ovat toisaalta painaneet korkokulut.
Velan noustua kestämättömälle tasolle suhteessa yhtiön kannattavuuteen ja taseeseen HK Foodsin piti myydä liiketoimintonsa Ruotsissa, Baltiassa ja Tanskassa (MT 4.11.).
Yhtiö pystyi varmistamaan rahoituksensa jatkuvuuden kevään rahoitusneuvotteluissa laskemalla liikkeelle uuden 90 miljoonan euron suuruisen vakuudellisen joukkovelkakirjalainan.
Kauppalehden analyytikko ja tilinpäätöskouluttaja Erkka Felt arvioi MT:lle HK Foodsin korkokulujen nousevan vuositasolla noin viisi miljoonaa euroa, kun se maksaa HK Foodsin 90 miljoonan euron uudesta joukkovelkakirjalainasta koron 7,5 prosentin marginaaleineen.
Käytännössä tämä edellyttäisi Feltin arvion mukaan HK Foodsilta 35‒36 miljoonan euron vuotuista liikevoittoa, jotta yhtiö yltäisi nollatulokseen.
Jari Leija siirtyi pois yhtiön palveluksesta lokakuussa. Leija oli HK Foods Oyj:n Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja ja johtoryhmän jäsen.
Yhtiö päätti kolmannella neljänneksellä viiden miljoonan investoinnista valmisaterioiden tuotantoon Vantaalla. LEHTIKUVA / Mikko Stig.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





