Lehti: Hollannissa markkinoille antibioottivapaata sianlihaa
300 sianlihantuottajan yhteenliittymä on valmiina myymään antibiooteista vapaata lihaa, kertoo Jordbruksaktuellt.
Suomessa käytetään kansainvälisesti vertaillen erittäin vähän antibiootteja tuotantoeläinten lääkitsemiseen. Kuva: Pentti VänskäHollantilaiset sianlihantuottajat tekevät kovaa vauhtia kilpailuvalttia asiasta, mikä on Suomessa ollut jo vuosia kunnossa: antibiooteista vapaa sianliha.
300 hollantilaisen sianlihantuottajan yhteenliittymä KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) on pystynyt vähentämään antibioottien käyttöä niin paljon, että se on valmis tuomaan markkinoille täysin antibiooteista vapaata sianlihaa, kertoo Jordbruksaktuellt-verkkosivusto.
Suurissa sianlihantuottajamaissa, kuten Hollannissa, on tavanomaista antaa sioille antibiootteja rehujen mukana, jotta ne eivät sairastuisi. Suomessa tuotantoeläimiä ei lääkitä varmuuden vuoksi vaan ainoastaan niiden ollessa sairaita.
Vuosikymmenten saatossa hölläkätinen antibioottien antaminen on muodostunut vakavaksi ongelmaksi tuotantoeläinten mutta myös ihmisten terveydelle. Maailmassa on yhä enemmän bakteereita, jotka ovat antibiooteille vastustuskykyisiä eli resistenttejä.
Jordbruksaktuelltin julkaisema uutinen Nederländerna: Antibiotikafritt griskött
Alkuperäinen uutisen on julkaissut
Lue myös
Kuluttajaliitto kampanjoi: Selvitä lihan alkuperä ravintolassa
Yliö: Antibioottien väärinkäyttö johtaa superbakteerien vakavaan uhkaan
Kauppa käy taistoon antibiootteja vastaan Ruotsissa
Pohjoismainen antibioottirajoitus saa kannatusta maailmalla
Suomi yksi maltillisimmista eläinantibioottien käyttäjistä
Ruotsin televisio: Sairaalabakteeri leviää Tanskassa sioista hoitajiin
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
