kotikokinkastikekoulu kastike
Sabayonkastike on erittäin kuohkea.
Se maistuu sekä kylmänä
että lämpimänä.
Liemestä riippuen kastike tarjotaan suolaisten tai
makeiden ruokien kanssa.
Nesteeksi käy täysmehu, kuiva tai makea valkoviini,
kalaliemi tai kasvisliemi.
Kastikkeen rakenne
perustuu nesteen sitomiseen keltuaisilla.
Kastike kypsennetään
vesihauteessa, missä vesi ei kosketa kulhon pohjaa.
Kastikeainekset eivät saa kiehua, koska keltuainen
kypsyy liikaa ja kokkaroituu.
Valmis kastike on noin 70-asteista.
Nokare voita viimeistelee ja antaa upean kiillon
kastikkeelle.
Valmista juuri ennen
tarjoilua. Kastike ei kestä
uudelleen lämmitystä.
Jos tarjoat sen kylmänä,
vatkaa kylmäksi kylmävesi-
altaassa.
Säilytä kylmä kastike jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
