Parhaatjuustot valittu
Valtakunnallisessa juustokilpailussa on tämän vuoden parhaaksi kypsytetyksi juustoksi valittu Juustoportin valmistama Vuohen Viinitarhuri ja parhaaksi tuorejuustoksi Valion Kaitsorin tehtaan Valio Mustapekka mustapippuri.
Juustojen laatukilpailun järjestävät Suomen Juustonvalmistajain yhdistys, Suomen Pienjuustolayhdistys ja Juustovalmistajain säätiö. Kilpailu on joka toinen vuosi.
Kilpailujuustot arvioitiin 12 sarjassa. Sarjojen voittajien keskinäisessä arvioinnissa määritettiin vuoden 2012 paras kypsytetty- ja tuorejuusto. Kilpailuun osallistui 20 juustoa valmistavaa laitosta 105 tuotteella.
Arvioinnissa painotettiin juustojen makua ja hajua, rakennetta sekä ulkoista ja sisäistä kauneutta.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
