Lihantutkimus jatkuu MTT:nsuojissa
Alkuvuonna lakkautetun Lihateollisuuden tutkimuskeskus LTK:n lihantutkimuksen toiminnot on siirretty Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:lle Jokioisiin.
Myös tutkimuksessa tarvittavat kemialliset, fysikaaliset ja aistinvaraiset menetelmät ja työvälineet on muutettu Jokioisiin.
LTK:sta MTT:n palvelukseen siirtynyt erikoistutkija Markku Honkavaara koordinoi lihantutkimusta ja lihateollisuuden kanssa tehtäviä yhteisprojekteja.
Hänen painottaa tarvetta uusille puolueettomille menetelmille lihan laadun ja koostumuksen analysointiin.
”Lihan terveellisyydestä ja tuotannosta keskustellaan paljon. Niihin liittyy paljon myyttejä sekä vanhentunutta tietoa, joka kaipaa päivittämistä.”
Honkavaaran mukaan tutkimuksen avulla kehitetään koko suomalaisen lihantuotantoketjun toimivuutta ja kilpailukykyä.
Uusia innovaatioita voidaan testata käytännön oloissa.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
