Puurosta tullut trendiruokaa
Puurobaareista on tullut kansainvälinen ilmiö. Puuroa tarjoillaan houkuttelevin lisäkkein esimerkiksi New Yorkissa, Lontoossa ja Kööpenhaminassa.
Miedon makuinen puuro antaa lähes rajattomat mahdollisuudet maustamiseen, Raision markkinointipäällikkö Jaana Henriksson kertoo.
”Perinteisten lisukkeiden ohella kannattaa kokeilla kansainvälisissä puurobaareissa tarjoiltavia tuunakkeita, kuten tuoreita banaanilastuja, hunajaglaseerattuja manteleita tai maapähkinävoita.”
”Terveellisinkään puuro ei tule syödyksi, jos sen maku ei miellytä.”
Kööpenhaminalaisen puurobaarin omistaja Lasse Andersson tarjoilee jopa yhdeksän ruokalajin puuroillallisia. Puuro on ravintoloitsijan mukaan tämän päivän kuluttajien arvostamaa lähiruokaa, joka on ruokatrendien mukaisesti myös terveellistä.
Kööpenhaminalaiset nauttivat kaurapuuroa esimerkiksi tuoreiden omenalohkojen, paahdettujen mantelien ja karamellikastikkeen kera. Ruispuuroakin saa, samoin gluteenitonta puuroa, joka on keitetty soijamaitoon.
Jälkiruokapuuro saa makua vaniljasta ja valkoisesta suklaasta.
Suomessa puuroa on totuttu pitämään terveellisenä arkiruokana, jolla päivä on hyvä aloittaa. Kauran sisältämästä kuidusta suuri osa on beetaglukaania, jonka on todettu alentavan veren kolesterolia.
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
