Tuonnin lisääntyminen harmittaa leipureita
Leipomotuotteiden tuonti kattaa yrittäjien mukaan jopa viidenneksen tarjonnasta, mikä huolettaa Sotkamoon kokoontuneita Suomen leipuriliiton jäseniä. Tuonnin osuuden lisäys johtuu ennen kaikkea myymälöiden paistopisteissä käytettävistä valmistaikinoista, jotka ovat usein ulkomaista alkuperää.
”Suomessa leivotut tuoreet leipomotuotteet ovat mitä parasta tuoretta lähiruokaa, mitä kauppa voi asiakkailleen tarjota”, muistutetaan Suomen leipuriliiton kannanotossa.
Leipomoissa uskotaan, että paikallisten makutottumusten vaaliminen ja tuoreus ovat edelleen keskeisiä menestymisen edellytyksiä. Suomessa on monipuolinen ja -muotoinen leipäkulttuuri, joka perustuu itäisen ja läntisen ruokakulttuurin kohtaamiseen.
Viime vuoden lopussa leipomoyrityksiä oli 697, ja niillä oli 766 toimipaikkaa. Lisäksi monissa päivittäistavarakaupoissa toimii suomalaisten leipomoiden ylläpitämiä jauholeipomoita.
Yrityksistä yli 550 työllistää vähemmän kuin 10 henkilöä.
Leipuripäivät järjestetään ensimmäistä kertaa Sotkamon Vuokatissa. Niille osallistuu loppuviikon aikana lähes 500 Leipuriliiton jäsentä.
MT
Kotimaisen leivän valtteja ovat maku ja tuoreus,
Leipuriliitto sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
