Herkkujasavolaisittain
Savonia ammattikorkeakoulun työryhmä on koonnut 22:lta Savossa vaikuttavalta kansalaiselta Savon parasta ruoka-antia esitteleviä ateriakokonaisuuksia Herkutellen Savossa -kirjaksi.
Erityisesti savolaisten kirkasvetisten järvien upeat kalat pääsevät kirjan resepteissä oikeuksiinsa. Myös metsän antimet, riista, sienet ja monipuoliset marjat, ovat vaikuttajien lautasilla hyvin esillä.
Savo tulee reseptien kyytipoikana kierretyksi etelästä pohjoiseen ja idästä länteen upeitten kuvien saattelemana. Ateriakokonaisuuksien takana olevat henkilöt kertovat suhteestaan ruokaan ja Savoon.
Kokonaisuus on upea. Suomeksi ja englanniksi toimitettu kirja sopii hyvin myös Savossa vieraileville lahjaksi.
MAIKKI KULMALA
Herkutellen Savossa. Eväitä vesien varrelta. 144 sivua.
Savonia ammattikorkeakoulu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
