MAKSAN valmistus
Maksa on lihaan verrattuna haurasta kudosta ja siksi
nopeasti kypsyvää.
Kalvottomaksi ja
suonettomaksi puhdistettu maksaviipale säilyttää
parhaiten muotonsa.
Leikkaa maksa terävällä
veitsellä viiltäen, ei sahaten.
Maksaleikkeen hyvä paksuus on noin sentti.
Paistettavalle pinnalle
ei ripotella raakana suolaa,
koska se kuivattaa
ja kovettaa.
Pinnalle voi ripotella
valkopippuria, paprikaa tai
kuivattuja yrttejä.
Kypsennä maksa pannulla
nopeasti, ei kuitenkaan
ylikuumalla pannulla.
Käännä mahdollisimman
pian, kun toinen puoli on
ruskistunut.
Maksaa ei pidä kääntää useita kertoja.
Mausta kypsät leikkeet
suolalla.
Oikein kypsennetty maksa
on pehmeää ja mureaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
