Ruokakoulu kertooterveellisyydestä
4H-yhdistykset järjestävät kesän ja syksyn aikana eri puolilla Suomea Ruokakouluja. Niissä lapsille opetetaan terveellisen ruuan ja liikunnan merkitystä hauskalla, helpolla ja mukaansatempaavalla tavalla.
Ohjelmassa on ruuanlaittoa, ravinto-oppia ja keskustelua ruuan reitistä pellolta pöytään leikkiä ja liikuntaa unohtamatta. Maatilavierailulla lapset saavat tutustua sekä ruuan matkaan pellolta pöytään että viljelijän ammattiin. Ruokakoulu päättyy lasten ja vanhempien yhteiseen illalliseen.
Koulun tämän vuoden teemana on maito. Maitolähettiläs ja laillistettu ravitsemusterapeutti Kati Riekkinen vierailee Ruokakouluissa kertomassa lapsille hyvästä syömisestä, maidosta ja liikunnasta.
”Maito on osa lapsen terveellisen ruokavalion kokonaisuutta. Siinä on tiiviissä paketissa paljon ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä lapsen kasvulle ja kehitykselle”, Riekkinen muistuttaa.
Ruokakouluja järjestetään 33, joista 19 on suomenkielisillä paikkakunnilla. Koulu kestää neljä päivää ja on suunnattu 8–12-vuotiaille lapsille.
MT
Lisätietoja
osoitteessa
www.ruokakoulu.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
