Suomalaiset tankkaavat rahkaa - Valio tuplaa tuotannon
Valio tuplaa rahkan tuotantonsa Seinäjoen tehtaalla. Kysyntä on kasvanut 36 prosenttia vuoden aikana.Valio tuplaa rahkan tuotantonsa Seinäjoen tehtaalla. Kahdessa vaiheessa toteutettavan investoinnin arvo on reilun 36 miljoonaa euroa.
Valion hallitus hyväksyi investoinnin ensimmäisen vaiheen maanantaina. Ensimmäisessä vaiheessa Seinäjoen vanhaan rasvatehtaaseen saneerattavaan tilaan rakennetaan uusi tuotantolinja, joka on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2014.
Valion Seinäjoen tehtaanjohtajan Timo Panulan mukaan suomalaisten kiinnostus lisätä runsaasti proteiinia sisältäviä tuotteita ruokavalioonsa on kasvanut voimakkaasti koko 2000-luvun. Rahkan kysyntä on kasvanut kotimaassa 36 prosenttia viimeksi kuluneen vuoden aikana.
”Vaikka ajamme tuotantoa nyt kolmessa vuorossa seitsemänä päivänä viikossa, silti kauppojen rahkahyllyt ovat aika ajoin olleet tyhjinä”, Panula kertoo.
Valiossa uskotaan rahkan menekin kasvuun myös viennissä.
”Kotimaan kovan kysynnän takia vientimahdollisuuksia on päästy vasta testaamaan, mutta tuotannon kasvaessa pystymme avaamaan portteja myös rahkan vientiin Ruotsiin ja Venäjälle.”
Rahkatuotannon kaksinkertaistuminen lisää merkittävästi maidonkäyttöä, sillä yhteen rahkakiloon kuluu noin neljä kiloa maitoa.
Työpaikkojen määrä Valion Seinäjoen tehtaalla kasvaa tuotannon laajentuessa. Tehdas työllistää 360 henkilöä ja sen liikevaihto oli 337,2 miljoonaa euroa viime vuonna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

