Luke: Suomi-ruualla on viennin valttikortit käsissään – arktiset olot suojaavat massatuotannolta
Pohjoinen sijaintimme koetaan usein haittaavaan ruuantuotantoamme ja jättävän meidät paremmilla viljelymailla sijaitsevien maiden varjoon.Arctic Food from Finland –hanke luottaa siihen, että ankarien olosuhteiden paineessa tuotettu suomalainen ruoka pystyy haastamaan ulkomaisen massatuotetun ruuan.
Hanke painottaa, että arktinen ruoka on maultaan ainutlaatuista ja tuotettu korkeita vaatimuksia noudattaen. Tällainen ruoka ei ole halpaa.
Ankarat olosuhteet ovat pakottaneet suomalaiset maataloustuottajat ja ruuan tekijät kehittämään erityisosaamista, jota ei voi tuoda muualta. Lisäksi olosuhteet ovat suojanneet ruokaketjuamme monilta tehokkaaseen massatuotantoon liittyviltä ongelmilta, kertoo Jaana Kotro. Hän on mukana Luonnonvarakeskus Luken Arctic Food from Finland -hankkeessa.
Päinvastoin suomalainen ruoka on vientituote, jota kannattaa tarjota ulkomaille. Myyntivaltteina ovat muun muassa puhtaus, terveys, laatu, jäljitettävyys, vastuullisuus ja pieni ympäristöjalanjälki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

