Suomalainen luottaa ruisleipään ja perunaan
Jos suomalainen saa koota itselleen mieluisan aterian kotoisista raaka-aineista, suurin osa valitsee siihen ruisleipää ja perunaa.Ruisleipään aterian osana luotti 68 prosenttia ja perunaan 67 prosenttia vastaajista Suomalaisen työn liiton tutkimuksessa.
Kärkikymmenikössä ruisleivän ja perunan perässä tulivat porkkana, mustikka, lohi, maito, vaalea kala kuten siika, kuha, ahven ja hauki, sienet, puolukka ja kananmuna.
Silakka jäi listan hännille, ja myös kaurapuuro löytyy vasta sijalta 15.
Kysyjille tarjottiin valmiit vastausvaihtoehdot.
Maito jakaa kansan
Ruisleipä ja peruna olivat erityisesti miesvastaajien keskuudessa selvät suosikit. Naisten kohdalla puolestaan kannatus oli hyvin tasaista näiden lisäksi porkkanan ja mustikan kesken.
Sukupolvia erottavaksi raaka-aineeksi osoittautui maito, jota suosi 66 prosenttia nuorista mutta vain 35 prosenttia iäkkäämmistä.
Suomalaisen Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljalan mielestä viime vuosina vallalla ollut karppausbuumi ja hiilihydraattien välttely eivät näy suomalaisten mielipiteissä.
"Meillä on Suomessa hienoja raaka-aineita, jotka ovat maailman kärkeä muun muassa puhtautensa ja turvallisuutensa puolesta. Suomalaisiin vaihtoehtoihin perustuvat ruokailutottumukset tekevät hyvää myös työllisyystilanteellemme."
Eljala muistuttaa, että laskelmien mukaan Suomeen voitaisiin synnyttää vuodessa 10 000 uutta työpaikkaa, jos ostoksilla käytetäisiin 10 euroa enemmän suomalaisiin tuotteisiin.
Elintarvikealalla vaikutus on vieläkin suurempi: lisäkympillä kuussa syntyisi 15 000 työpaikkaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

