Ympäristö

Kahvipussista käyttötavaraa – Vihdissä kerättiin viikossa lähes tuhat kahvipussia uusiokäyttöön

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope pilotoivat kahvipussien kierrätystä.

Moni kierrättäjä pähkäilee, mitä tyhjille kahvipakkauksille voisi tehdä. Muoviset kahvipussit voidaan heittää muovinkeräykseen. Alumiinisisusteiset pussit ovat yleensä joutuneet sekajätteen joukkoon.

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope haluavat muuttaa tämän, ja antaa kahvipusseille uuden elämän.

Globe Hope aikoo suunnitella pusseista trendikkäitä uusia tuotteita, jotka tulevat myyntiin keräyksessä mukana oleviin K-Supermarketteihin ja Globe Hopen ja Pauligin verkkokauppoihin.

Länsi-Uudeltamaalta kahvipussien kierrätystä on lähtenyt pilotoimaan viisi K-Supermarkettia. K-Supermarket Vihdin kauppias Timo Laukkanen kertoo, että Vihdissä kahvipusseja kerättiin ensimmäisellä viikolla lähes tuhat.

Laukkasen kaupassa panostetaan jätehuoltoon ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Kauppias toivoo, että jo olemassa oleva materia hyödynnettäisiin niin hyvin kuin mahdollista.

"Itsekin olen kiinnostunut ympäristön hyvinvoinnista. Pelkät henkilökohtaiset ratkaisut eivät enää tähän hätään riitä. Itselläni kun on ruokakauppa, niin sen kautta on mahdollista vaikuttaa laajemmin", Laukkanen kertoo.

Nummelassa toimiva Globe Hope valmistaa kerätyistä kahvipaketeista muun muassa kauppakasseja, pieniä laukkuja ja korttisuojia.

"Kahvipaketteja on erinäköisiä ja erivärisiä, joten tuotteista saadaan hauskan näköisiä", Laukkanen kehuu.

Ensimmäiset kierrätystuotteet valmistetaan kun materiaalia on kerätty tarpeeksi kasaan. Uusiomateriaalista valmistettuja tuotteita saadaan kauppoihin arviolta muutaman kuukauden sisällä.

"Toivomme, että yhteistyö Pauligin ja Globe Hopen kanssa jatkuu ainakin joulukuulle asti. Jos toiminta lähtee hyvin vauhtiin, tarkoituksena on tehdä kierrätystoiminnasta jatkuvaa" kauppias suunnittelee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten EU:n uusi vihreä sopimus vaikuttaa metsiimme?

”Maaseudulla lähes joka talosta löytyy jotakin myytävää”, sanoo kolmea vanhan tavaran kauppaa pitävä kauppias Anne Kinnunen

EU-komissiolta on tulossa kaiken lävistävä vihreä sopimus – Tämä siitä tiedetään tähän mennessä