Erä

Leuto talvi ja koronavirus saivat ihmiset kalastamaan – kalastonhoitomaksujen määrä kasvanut alkuvuoden aikana 25 prosenttia viime vuodesta

Metsähallitus kertoo, että tammi-maaliskuun kalastonhoitomaksuista kertyi yli 1,4 miljoonaa euroa.
Lari Lievonen
Eniten kalastonhoitomaksuja ostettiin maaliskuussa, ja ostaminen vilkastui koronaepidemian aikana.

Kalastonhoitomaksuja on lunastettu vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana aiempaa aktiivisemmin. Metsähallitus kertoo, että tammi-maaliskuun kalastonhoitomaksuista kertyi yli 1,4 miljoonaa euroa, joka on 25 prosenttia viime vuoden vertailuajanjaksoa enemmän.

Metsähallituksesta arvioidaan, että kasvun syynä ovat leuto talvi sekä koronaviruksesta johtuva valtakunnallinen poikkeustila.

Toisaalta lämmin sää ja pitkä avovesikausi suuressa osassa maata ovat aikaistaneet kalastonhoitomaksujen lunastamista. Alkuvuonna nimittäin etenkin lyhytaikaisten lupien menekki moninkertaistui.

Eniten kalastonhoitomaksuja ostettiin maaliskuussa, ja ostaminen vilkastui koronaepidemian aikana. Maaliskuun jälkimmäisellä puoliskolla kalastonhoitomaksuista kertynyt tuotto on jopa 60 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa suurempi.

"Poikkeustila on muuttanut ihmisten vapaa-ajan viettoa, nyt hyvinvointia on haettu lähiluonnosta. Kehotamme ihmisiä edelleen suuntaamaan rauhallisille kalavesille ja välttämään kontakteja", Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi sanoo tiedotteessa.

Kalastuslakiin perustuva kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla.

Lue lisää:

Nyt kannattaa pitää kuitti mukana kalareissulla – muuten voi joutua käymään poliisiasemalla

Kalastusmaksujen määrä väheni – rahapotti kuitenkin kasvoi

MTV: Ehkä jopa puolet kalastajista luistaa kalastonhoitomaksusta

Lue lisää

Tartuntamäärät jatkavat kasvuaan, hallituksella tiedotustilaisuus koronavastaisesta hybridistrategiasta

Italian hallitus erosi odotetusti – taustalla tyytymättömyys korona- ja taloustoimiin

Hallitus julkaisi kolme koronatasoa, joilla rajoituksia voidaan tiukentaa askel askeleelta – tällä hetkellä Suomi on tasolla yksi

THL: Suomessa 11 uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa 131 ihmistä