Susien metsästystä vaativalla kansalaisaloitteella jo yli 18 000 allekirjoitusta – allekirjoitustahti kovempi kuin kevään valkoposkihanhialoitteella - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Susien metsästystä vaativalla kansalaisaloitteella jo yli 18 000 allekirjoitusta – allekirjoitustahti kovempi kuin kevään valkoposkihanhialoitteella

Aloitteen saamiseksi eduskuntaan tarvitaan 50 000 nimeä.
Jukka Pasonen
Suomen susikannan arviointiin tulee saada lisää ymmärrettävyyttä ja läpinäkyvyyttä, todetaan aloitteen perusteluissa.

Kansalaisaloite suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi avautui tänään. Allekirjoituksia on kertynyt illalla viiteen mennessä jo yli 18 000.

Allekirjoitusten kertymistahti on kovempi kuin valkoposkihanhien metsästystä vaatineella kansalaisaloitteella, joka avattiin tämän vuoden toukokuussa. Valkoposkihanhialoitteen 16 000 allekirjoituksen raja rikkoutui noin 10 päivän kuluttua aloitteen avauksesta.

Kansalaisten lainsäädäntöaloitteen saaminen eduskunnan käsittelyyn vaatii 50 000 allekirjoitusta. Valkoposkihanhialoite ylitti tämän rajapyykin alle kuukaudessa.

Maa- ja metsätaloustuottajien järjestöt MTK ja SLC, Metsästäjäliitto ja monet metsästyskoirajärjestöt vetoavat suden kannanhoidollista metsästystä vaativalla aloitteella kaikkiin niihin, jotka kokevat nykyisen susitilanteen kestämättömäksi.

"Kansalaisaloitteen tarkoitus on turvata sekä taajamissa että taajamien ulkopuolella asuvien ihmisten arki ja elinkeinot, mutta taata myös kotieläinten, tuotantoeläinten ja metsästyskoirien turvallisuus."


Lue lisää aiheesta:

Tuleva syksy ilman susien pantaseurantaa hirvittää metsästysseuran puheenjohtajaa Etelä-Sotkamon Laakajärvellä

Petojen kanta-arviot laskettu – susihavainnoista pitäisi ilmoittaa paremmin metsästäjille

Metsästäjäliitto: Susikannan kasvu on havaittu kentältä tulleen runsaan palautteenkin kautta – on riski, että syksyllä syntyy susikonflikteja

Kansalaisaloite valkoposkihanhien metsästyksen sallimiseksi ylitti 50 000 allekirjoituksen rajapyykin tänään

Lue lisää

Valvontaeläinlääkäri: Koirasusiin liittyvä sääntely kaipaa kohennusta – "Eläimet pitäisi olla tunnistusmerkittyjä, rekisteröityjä ja polveutumistiedot selvillä"

Ennuste valkoposkihanhista: Vuonna 2038 kanta on 7–10 miljoonaa lintua

Laittoman koirasusikasvatuksen epäillään jatkuvan Lopella – paikkakuntalaiset toivovat pikaisia toimenpiteitä, Hämeen ely-keskus selvittää asiaa

Hanhinyrkin tavoittelemat lintupellot haukkaisivat ison loven viljelyalaan muuttoreitin varrella