Erä

Kannanhoidollisen sudenpyynnin lupahaku päättyi – lupaa haettiin määräaikaan mennessä 168 suden kaatamiseen

Eniten lupia on haettu Oulun ja Varsinais-Suomen alueelle.
Timo Heikkala
Lupia haettiin määräaikaan mennessä 170 sudelle.

Kannanhoidollisen sudenpyynnin lupahaku päättyi maanantaina 20. joulukuuta. Nyt päättynyt lupahaku koski talvikautta 2021–2022.

Lupia haettiin määräaikaan mennessä kaikkiaan 33 kappaletta yhteensä 168 sudelle. Luvista Kainuuseen kohdistui kolme, Pohjois-Karjalaan neljä, Ouluun yhdeksän ja Pohjanmaalle neljä. Lisäksi lupia haettiin Rannikko-Pohjanmaalle yksi, Satakuntaan viisi ja Varsinais-Suomeen kahdeksan.

Suomen riistakeskuksen Kainuun riistapäällikkö Marko Paasimaa huomauttaa Maaseudun Tulevaisuudelle, että hakemusten määrä saattaa hieman vielä elää, sillä samalla hakijalla voi olla samalle alueelle kaksi eri hakemusta. Tässä tapauksessa tilanne voi olla se, että hakemus on tehty kahteen kertaan.

Poronhoitoalue on rajattu lupahaun ulkopuolelle, sillä suden kannanhoidollinen metsästys kohdistuu poronhoitoalueen ulkopuolelle.

Suden kannanhoidollisen metsästyksen kiintiöksi on säädetty 20 yksilöä. Metsästys voidaan kohdentaa enintään neljään laumaan tai reviirin merkanneeseen pariin.

Juttua korjattu täsmennetyillä tiedoilla 21.12. klo 12:06.

Lue lisää:

Sudenmetsästyksen vaikutuksia on ennenaikaista pohtia – ”Ensin on odotettava kuinka moni poikkeuslupa saa lainvoiman"

Kannanhoidollisen sudenpyynnin lupahaku avattiin – Luonnonsuojeluliitto tuomitsee pyynnin ja harkitsee oikeustoimia lupiin

Suden kannanhoidollinen metsästys käynnistyy vuoden 2022 alussa – tähtäimessä 20 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella

Lue lisää

Kaikista susiluvista valitettiin hallinto-oikeuksiin – valittajat vaativat metsästykseen myönnetyille poikkeusluville myös täytäntöönpanokieltoa

Aarre: Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Riistapellolla Vilén kasvattaa viljaa ja härkäpapua

Susijahti alkoi Ruotsissa – reilun kuukauden aikana on lupa kaataa 27 sutta

Yle uutiset: Myllykoski huolissaan uhanalaisten lintujen metsästyksestä – vaatii tappamisen vähentämistä