Kotimaa

Kissa voittaa lohdutuskyvyssä jopa perheenjäsenet ja ystävät – näin se tekee ihmisestä onnellisemman

Monen kissanomistajan mielestä oma kissa on auttanut pääsemään yli kriisistä.
Kimmo Haimi
Vaikka kissoja pidetään toisinaan hieman etäisinä eläiminä, ne ovat kyselyn perusteella hyvää seuraa ja hyviä lohduttamaan.

Useissa eri tutkimuksissa on osoitettu, että kissa edistää omistajansa hyvinvointia. Agria Eläinvakuutuksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan kissa tuo omistajalleen iloa, voi auttaa vaikeissa tilanteissa, on hyvä lohduttaja ja voi auttaa lähentämään perhettä.

Vaikka kissoja pidetään toisinaan hieman etäisinä eläiminä, ne ovat kyselyn perusteella hyvää seuraa ja hyviä lohduttamaan. Jopa 82 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista kertoi kissan vähentävän yksinäisyyden tunnetta.

Lisäksi vastanneista kissanomistajista 31 prosenttia kertoi kissan olevan paras lohduttaja surun hetkellä. Kissa sijoittui hyvälle kakkossijalle heti puolison jälkeen. Puolison koki parhaaksi lohduttajaksi 38 prosenttia vastaajista. Ystäville murheensa jakaa mieluiten 11 prosenttia ja perheenjäsenelle 20 prosenttia vastaajista.

Kissa voi myös auttaa omistajaansa pääsemään yli kriisistä. Kyselyyn vastanneista kissanomistajista nimittäin 45 prosenttia vastasi, että oma kissa on auttanut pääsemään yli kriisistä.

Kun vastaajilta kysyttiin, kenen kanssa mieluiten he mieluiten viettävät aikaansa ladatakseen akkujaan, kissa on tässäkin kumppanin jälkeen hyvänä kakkosena. Kumppanin valitsi 26 prosenttia ja kissan 23 prosenttia vastanneista. Sen sijaan ystävät valitsi 22 prosenttia ja perheen 18 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn vastanneista kissanomistajista 78 prosentilla oli ollut kissa lapsuudessaankin. 69 prosenttia heistä kertoi, että kissa on tuonut iloa ja turvaa arkeen lapsena.

Lisäksi kissa voi auttaa tuomaan perheenjäseniä lähemmäksi toisiaan. Vastaajista jopa 90 prosenttia oli sitä mieltä, että kissa on auttanut lähentämään perhettä.

Agrian Eläinvakuutuksen teettämään kyselyyn vastasi viime vuoden marraskuussa 400 suomalaista kissanomistajaa. Agrian kanssa kyselyn teki yhteistyössä Xtreme Insights AB.

Lue lisää