MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Kotimaa

Video: Moni pettyi, kun Helsinki hakkasi Keskuspuistoa: ”Asiaa on vaivihkaa valmisteltu jo vuosikausia – paikallisille tästä tiedotettiin vasta kun oli liian myöhäistä"

Pirkkolan metsähakkuiden tapauksessa paikallisia ihmisiä ja Keskuspuiston puolustajia närästää muun muassa kehno tiedotus asioista.

Helsingin Keskuspuistoa kavennettiin kuluvan viikon tiistaina Pirkkolan kaupungin­osassa. Taustalla on liikuntahallin rakentamishanke.

Keskuspuiston nykyistä laajuutta ja monimuotoista luontoa puolustavan Keskuspuistoryhmän tiedottajan Liisa Lohtanderin mukaan hakkuut ovat herättäneet runsaasti tyytymättömyyttä ja surua paikallisissa.

”Olemme esittäneet hallin rakennuspaikaksi vaihtoehtoista sijaintia muutaman sadan metrin päästä. Emme vastusta halleja ja liikuntapaikkoja, mutta puolustamme luontoalueita.”

Lohtanderin mukaan Keskuspuistoryhmässä ymmärretään, että joskus puita täytyy kaataa.

”Emme vastusta kaikkea rakentamista vaan laajamittaisia Keskuspuiston hakkuita ja puiston jatkuvaa nakertamista sieltä täältä. Vastaavia hankkeita putkahtelee jatkuvasti eri puolilla, ja Keskuspuiston luonto on jäämässä alle.”

Pirkkolan tapauksessa paikallisia ihmisiä ja Keskuspuiston puolustajia närästää muun muassa kehno tiedotus asioista.

”On käynyt ilmi, että asiaa on vaivihkaa valmisteltu jo vuosikausia, mutta paikallisille tästä tiedotettiin vasta tänä vuonna, kun asioihin vaikuttaminen oli käytännössä jo myöhäistä”, toimittaja ja luontoaktivisti Tom Nylund kertoo.

Nylund kuvasi paikan päällä tiistaina 10.11. YouTubessa julkaisemansa videon, kun metsäkaistale Pirkkolassa vedettiin matalaksi aamukuuden ja puolenpäivän välisenä aikana.

Pro Luonto ry teki Pirkkolan metsän hakkaamisesta valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen viime keväänä. Valitus hylättiin, jonka jälkeen yhdistys tehtaili uuden valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

”Vielä joitakin päiviä sitten Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) sanoi, ettei rakentaminen alueella käynnisty ennen ensi kevättä, mutta metsä olikin hakattu tällä viikolla”, Lohtander sanoo.

”Asiaan ei ollut vaikutusta edes sillä, että valitusprosessi on vetämässä korkeimmassa hallinto-oikeudessa.”

Lue lisää

Keskustan Saarikko: Metsänomistajia ei arvosteta tarpeeksi Suomessa

Hyväksytty avohakkuu?

Sitran poliitikot ovat ihmeissään Kataisen avohakkuupuheista – "Sitran on oltava koko Suomen laitos eikä mikään lobbari"

Sitran hallintoneuvoston kokoomusjäsen Anne-Mari Virolainen tyrmää yliasiamies Jyrki Kataisen avohakkuupuheet: "Eivät edusta virallista linjaa"