MT Metsä

Noin 90 prosenttia Suomen metsistä on PEFC-sertifioituja – nyt sertifioinnin vaatimukset päivitetään

Metsäsertifioinnin vaatimusten tarkastukseen voi osallistua joko työryhmän jäsenenä tai julkisen kommentoinnin kautta.
Suomessa on käytössä kaksi metsäsertifiointijärjestelmää, FSC ja PEFC. Pääsääntöisesti Suomen FSC-sertifioidut metsät ovat mukana myös PEFC-sertifioinnissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

PEFC-metsäsertifioinnin vaatimukset tarkistetaan. Vuoden kestävä työ alkaa touko–kesäkuussa 2019. Nyt Suomessa käytössä olevat PEFC-vaatimukset määriteltiin vuosina 2013–2014. Sen jälkeen on saatu uutta tietoa muun muassa eri metsänkasvatusmenetelmien vaikutuksista puuntuotantoon, metsien monimuotoisuudesta ja metsien hiilinieluista.

PEFC-sertifioinnissa asetetaan metsänhoidolle muun muassa metsien monimuotoisuutta turvaavia, metsien terveyttä ja kasvua ylläpitäviä sekä metsien virkistyskäytön tarpeita koskevia vaatimuksia. PEFC-sertifioinnin piirissä on noin 90 prosenttia Suomen metsistä.

Standardityöryhmään mukaan ilmoittautuvat tahot tarkistavat Suomessa noudatettavien metsien kestävän hoidon ja käytön PEFC-kriteerien sisällön ja varmistavat, että ne ovat kansainvälisten vaatimusten mukaiset. PEFC Suomi on kutsunut kaikki kestävyyttä edistävät toimijat mukaan osallistumaan metsäsertifioinnin vaatimusten sisällön määrittelyyn.

Tarkistustyöhön ovat tervetulleita osallistumaan kaikki metsien kestävyydestä kiinnostuneet tahot. Kutsukirje on kokonaisuudessaan luettavissa PEFC Suomen sivuilla. Tarkistustyöhön voi osallistua joko työryhmän jäsenyyden tai julkisen kommentoinnin kautta.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.