Tuupalan koulu Kuhmossa sai Puupalkinnon

Tuupalan koulurakennus on Suomen ensimmäinen CLT-rakenteinen koulu- ja päiväkotirakennus.
Tuupalan koulurakennus on kolmiosainen ja se tehtiin noin 400:lle esiopetuksen ja peruskoulun oppilaalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tämän vuoden Puupalkinnon sai Kuhmon Tuupalan alakoulu ja päiväkoti.

”Puun tuntu on talossa vahvasti läsnä sekä ulkona että sisällä. Rakennuksen toteutus paikallisin voimin korkealla laatutasolla on hieno esimerkki suomalaisesta rakentamisen osaamisesta”, palkintoraati kiittelee perusteluissaan.

Tuupalan koulun ja päiväkodin arkkitehtisuunnittelusta vastasivat alt Arkkitehdit Oy / Antti Karsikas ja Arkkitehtitoimisto Karsikas Oy / Martti Karsikas. Puuosia toimittivat muun muassa CrossLam Kuhmo ja Versowood.

Tuupalan koulu voitti myös Puupalkinnon yhteydessä järjestetyn yleisöäänestyksen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puuinfo jakaa Puupalkinto vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Viime vuonna Puupalkinnon sai Niemenharjun matkailukeskus.

Tänä vuonna palkintolautakuntaan kuuluivat Puulehden päätoimittaja Mikko Viljakainen sekä Hilppa Iittiläinen ja Kirsi Pellinen Puulehden toimituksesta.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.