
Katso video: Hiiligrillausta voi harrastaa talvellakin – Näin kypsyy hirvifile Haikon tapaan
Keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa
Jyrki Yli-Uotila keittiöpäällikkö, Haikon kartano ja Olli Kangas Jahtikuksasta grillaavat hirvenfilettä ja kurpitsa. Kuva: Seppo AhavaHaikon kartano on toiminut hotelli-ravintolana jo vuodesta 1966. Koko sen toiminnan ajan on riista näytellyt tärkeää osaa ravintolan ruokalistalla.
Nykyinen keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa, joka on huvilamainen juhlatila kartanon rannassa.
Tällä kertaa käsittelyssä on hirven ulkofile, joka käsitellään hiiligrillissä. Lisukkeeksi arvokas liha saa uunissa kypsennetyn ja grillissä viimeistellyn kurpitsan sekä tietenkin huolella keitellyn kastikkeen.
Hirven file on hieno herkku, ja tässä yksi tapa valmistaa siitä hieno ruoka. Hiiligrillaustahan ei tunnetusti tarvitse talven takia keskeyttää – ei ainakaan meneillään olevan talven perusteella.
Toimittaja: Olli Kangas
Kuvaus ja leikkaus: Seppo Ahava
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat



