Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

"Kyse ei ole mistään iltalypsystä vaan valtion talouden hoidosta", Honkonen perustelee keskustan tiukkaa linjaa kehysriihineuvotteluissa

Petri Honkosen mukaan keskusta vain vaatii, että yhdessä sovittua hallitusohjelmaa noudatetaan.
Kuvat: Juho Leskinen, Sanne Katainen, Jaana Kankaanpää
SDP:n Ville Skinnarin ja keskustan Petri Honkosen mukaan kehysriihineuvotteluissa on tänään edetty.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen ei niele hallituskumppaneiden kritiikkiä, jonka mukaan keskusta hankaloittaa kehysriihineuvotteluita ja "iltalypsää" jatkuvasti uusilla asioilla neuvottelupöydässä.

"Ei ole kyse mistään iltalypsystä vaan siitä, miten valtiontaloutta hoidetaan", Honkonen kommentoi MT:lle.

Keskustan varapuheenjohtajan mukaan keskusta vain vaatii, että yhdessä sovittua hallitusohjelmaa noudatetaan.

"Kuten valtiovarainministeri Matti Vanhanenkin sanoi, kehykset ovat valtion taloudenhoidon tärkein ankkuri. Ei voi olla niin, että kehyksistä aletaan lipsua."

Honkosen mukaan kehysriihen keskusteluissa on kuitenkin tänään perjantaina päästy jonkin verran eteenpäin.

"Käsittääkseni neuvotteluissa ollaan nyt hieman lähennytty, mutta edelleen ollaan kaukana ratkaisusta."

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sanoo MT:lle, että kaikissa kehysriihen neuvoteltavissa asiakokonaisuuksissa on tänään päästy eteenpäin.

"Ihan hyvää edistystä on ollut näissä kaikissa pöydällä olevissa asioissa ja myös talouden isossa kuvassa. SDP:n näkökulma ja tavoite on toki se, että mahdollisimman pian sekä yksittäisissä asioissa että laajemmassa kokonaisuudessa päästäisiin yhteisymmärrykseen", Skinnari toteaa.

Aiheesta lisää:

SDP:n Skinnari: Hallituksen turvetyöryhmässä näkemykset ovat lähentyneet – "Tavoite on vielä tämän päivän aikana löytää ratkaisu"

Tunnelma riihessä on kiristynyt ja Sanna Marinin on ensimmäistä kertaa valittava puolensa – kaatuuko hallitus kiistaan velkaantumisesta?

Lue lisää

SDP:n Skinnari: Hallituksen turvetyöryhmässä näkemykset ovat lähentyneet – "Tavoite on vielä tämän päivän aikana löytää ratkaisu"

"Pelkään Suomen puolesta, jos hallitus ei tee kehysriihessä riittävän kovia talous- ja työllisyystoimia" – keskustan varapuheenjohtaja Honkonen lataa suuria odotuksia huhtikuun kehysriiheen

Vihreät on valmis rahalliseen tukeen turvealan yrityksille – kehysriihen neuvottelut käynnistyivät, työllisyystoimet kipukohtana

Marin: Tänään tulee valmista, mutta myöhempään iltaan menee