Politiikka

Seuraa livenä keskustelua Turun Eurooppa-foorumissa: Mitä MTK on saavuttanut EU-edunvalvonnassaan Brysselissä 30 vuodessa? Mitkä ovat haasteet tulevaisuudessa, kun ympäristö muuttuu?

MTK järjestää perjantaina keskustelutilaisuuden Turun Eurooppa-foorumissa. Turun kaupunginteatterissa panelistit arvioivat järjestön EU-edunvalvonnan onnistumista.
Sanne Katainen
Eurooppa-foorumi järjestetään hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa. MTK:n paneelikeskustelu alkaa perjantaina kello 13. Vuosi sitten EU:n Green Dealia käsittelivät Turussa EU-parlamentin jäsen Elsi Katainen, kansanedustaja Ritva Elomaa ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Turun Eurooppa-foorumin perjantain politiikkapäivässä MTK järjestää keskustelutilaisuuden ”MTK – 30 vuotta tuloksellista EU-edunvalvontaa Brysselissä”.

Paneelissa keskustellaan siitä, minkälaista on hyvä edunvalvonta ja minkälaisia muutoksia EU-edunvalvonta on kolmenkymmenen vuoden aikana läpikäynyt. Toimintaympäristöjen muuttuessa myös tulevaisuuden haasteet ovat keskustelun keskiössä.

Paneelikeskustelu Turun kaupunginteatterin lämpiössä alkaa kello 13. Pääset seuraamaan perjantaina kello 13 alkavia keskusteluja livenä Eurooppa-foorumin sivuilla täällä.

Politiikkapäivän keskustelun avaavat puheenvuoroillaan pääministeri Sanna Marin (sd) ja puoluejohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo (kok.).

Paneelin juontajana toimii MTK:n Brysselin toimiston johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki. Kutsutut puhujat paneelissa ovat Risto Artjoki, virkamies EU:n komissiossa ja Pete Pakarinen, lehdistöneuvonantaja Euroopan parlamentin EPP-ryhmässä.

Kommenttipuheenvuoron käyttää entinen maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk).

Neljättä kertaa järjestettävä Eurooppa-foorumi järjestetään hybriditapahtumana 25.–27.8.2021 Turussa. Keskusteluja voi seurata virtuaalisen tapahtumasivun kautta. Foorumin kolme tapahtumapäivää on jaettu tieteen, talouden ja politiikan teemapäiviin.

Tapahtuman keskusteluissa korostuvat tänä vuonna EU:n ja Suomen muutos. Puhujiksi Turkuun saapuu muun muassa ministereitä, europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Eurooppa-foorumin 2021 koko ohjelma aikatauluineen täällä.

Vuosi sitten elokuussa MTK oli myös mukana Turun Eurooppa-foorumissa oalla teemaseminaarillaan. Maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestö järjesti yhteisen paneelin Varsinais-Suomen Europe Directin kanssa otsikolla ”Pellolta pöytään osana Green Dealia".

Paneelissa tuolloin nostettiin esille EU-komission Pellolta pöytään -strategian tuomat mahdollisuudet ja uhat suomalaiselle ruuantuotannolle, suomalaisen puhtaan ja vastuullisen ruuan brändääminen, kaupan keskusliikkeiden rooli sekä ruokavienti.

Lue aiheesta lisää: Sipulinviljelijä näkee EU:n Green Dealissa mahdollisuuden erottua

Lue lisää

Vain puolet Järvi-Suomen maatiloista pystyy enää maksamaan kaikki laskut ajallaan, MTK:n alueellinen kysely kertoo

Maatalouden alasajo etenee isolla rytinällä

Hirvieläimet, villisiat ja suurpedot aiheena MTK:n riistaillassa tänä iltana

MTK:n keskusliitto muokkaa organisaatiotaan ensi vuoden alussa – irtisanominen uhkaa noin kymmentä työntekijää