Politiikka

Jyrki Katainen ei lähde kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi – "Minulla ei ole palavaa halua tulla valituksi"

Sitran yliasiamies uskoo, että kokoomus saa presidenttikisaan arvostettuja ja kokeneita ehdokkaita.
Jarkko Sirkiä
Jyrki Katainen elää ensimmäistä kertaa aikuisiällä normaalia poliitikkovapaata elämää. Hän kertoo, että suojaus on alkanut laskea.

50 vuotta täyttävä Sitran yliasiamies Jyrki Katainen on saavuttanut Suomen politiikassa lähes kaiken. Huipennukseksi hän pääsi vielä EU-komission varapuheenjohtajaksi.

"Iloitsen, että olen saanut tehdä politiikassa monenlaisia asioita. Se on ollut elämäntapani ja intohimoni."

Presidentinvaalit ovat edessä 2024 ja Sauli Niinistön kahden kauden jälkeen kokoomuksen pakka on avoinna. Katainen kertoo MT:lle, että hän ei lähde presidenttiehdokkaaksi.

"Se on hyvin arvokas tehtävä ja kansalaiset odottavat presidentiltä paljon. Pitää olla palava halu, jotta pystyy toimimaan yhdistävänä ajatusjohtajana. Minulla ei ole palavaa halua tulla valituksi", hän sanoo.

Katainen uskoo, että kokoomus saa presidenttikisaan arvostettuja ja kokeneita ehdokkaita. Hän pitää hyvänä, jos ehdokkaiksi saadaan sekä miehiä että naisia.

"Suomessa on ollut aina hyvä herraonni presidenttiä valittaessa. Tämä asia ei ole toistaiseksi ainakaan muuttunut."

Jyrki Katainen on pitänyt yllä kansainväliset kontaktinsa. Hän seuraa likeltä Euroopan Unionin kehitystä sekä Kiinan, EU:n ja Yhdysvaltojen suhteita.

"Työ Sitrassa on tosi inspiroivaa, innostavaa ja vapausasteita sisältävää. Siksi en haikaile paluuta takaisin politiikkaan."

Lue lisää:

Jyrki Katainen oikaisee avohakkuupuheitaan: "Kyseessä oli osin huumoria, mutta vitsi ei mennyt läpi"

Seppo Kääriäisen mielestä keskustan tulisi järjestää jäsenvaali presidenttiehdokkaasta — vaihtoehtoina ainakin, Rehn, Aho ja Vanhanen

Lue lisää

MT-gallup: Lähes 27 prosenttia suomalaisista tahtoisi Sanna Marinin myös seuraavan hallituksen pääministeriksi, mutta vielä useampi miettii yhä kantaansa

Punamultaa tarjolla myös oppositioon

Hallitus sekoilee ja peruu päätöksiään – omaa hallitusohjelmaa on noudatettava

Presidentti Sauli Niinistö altistunut koronalle – tapasi eilen Latvian presidentin, joka todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi