LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Politiikka

Päivi Räsänen: Välikysymystä tulee vakavasti harkita hallitusta repivästä taksonomia-asiasta – "Voidaanko luottaa, että vihreät ministerit edustavat Suomen kantaa?"

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä keskustelee asiasta iltapäivällä.
Kimmo Haimi
Päivi Räsäsen mukaan ei ole päätöksenteolle kunniaksi, että hallitus joutuu suuressa valiokunnassa tukeutumaan opposition apuun.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsäsen mielipide on, että välikysymystä tulee vakavasti harkita. Eduskuntaryhmä kokoontuu puimaan asiaa iltapäivällä.

Räsäsen mukaan on hyvä, että hallitus päätyi vastustamaan EU:n taksonomiaehdotusta eli kestävien rahoituskohteiden luokittelua.

"On huolestuttavaa, jos EU-pöytiin lähtee riitainen esitys. Olisi tärkeää vahvalla rintamalla vaikuttaa muihinkin EU-maihin", Räsänen kommentoi MT:lle.

"Ministerineuvoston pöydissä tarvitaan taistelua Suomen edun puolesta. Voidaanko luottaa, että vihreät ministerit edustavat siellä Suomen kantaa?"

Kristillisdemokraatit eivät Räsäsen mukaan ole luottaneet hallitukseen ilmasto- ja ympäristöasioissa.

"Hallituksen linja on ollut sekava, olemme edelleen pahoillamme menettelystä turvekysymyksessä."

Suomen lopullinen kanta muodostetaan eduskunnan suuressa valiokunnassa ensi viikolla.

EU-ministerivaliokunta päätti eilen Suomen vastustavan taksonomiasäännöstä. Vihreät ja vasemmistoliitto kirjasivat päätökseen eriävän mielipiteensä.

Räsäsen mukaan ei ole päätöksenteolle kunniaksi, että hallitus joutuu suuressa valiokunnassa tukeutumaan opposition apuun.

Välikysymyksen taakse tarvitaan vähintään 20 kansanedustajaa tai ministeriä.

Lue lisää:

"Harmillista että hallituksella ei ole tässä yhteistä kantaa. Se ei koskaan ole hyväksi" – Saarikko on tyytyväinen hallituksen metsäkantaan, mutta pahoillaan puolueiden erimielisyydestä

Vasemmistoliiton Saramo hallituksen taksonomiapäätöksestä: "Sisäpoliittinen julkisuuspeli vähän harmittaa" – SDP:n Malmista suomalaista metsänhoitoa syytä suojella

"Hyvä, että linjaus vihdoin saatiin" – MTK:n Tiirolan mukaan se olisi pitänyt kuitenkin saada jo kuukausia sitten

Vihreiden Emma Kari tyrmää hallituksen taksonomiapäätöksen – "Nyt otettu kanta on periksi antamista, johon meillä ei ilmastokriisin torjumisessa ole varaa"

Keskustan kanta voitti: Valtioneuvosto vastustaa taksonomia-asetuksen ilmastoa koskevaa säädösehdotusta – metsätalouden yksityiskohtaisen säätelyn pysyttävä jäsenmaiden vallassa

Lue lisää

Uskon vai tiedon varassa?

EU:n ei kannata enää heikentää itseään

Metsät ja metsävalta pidettävä Suomessa

EU:n metsäaloitteisiin luvassa tarkennuksia tänä vuonna – muun muassa taksonomia ja biodiversiteettistrategia täydentyvät