Vadelmasilmät
Viimeistele muffinivuokiin leivotut herkut sokerivesikuorrutuksella tai tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Voit tehdä myös suupalaleivoksia pienempiin paperivuokiin. Silloin paistoaika on lyhyempi. Kuva: Markku VuorikariVadelmasilmät
20 kpl
Ainekset
- 300 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ¼ dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2—3 dl vadelmahilloa (paistonkestävää)
Koristelu
- sokerivesikuorrutetta
- vadelmia
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa vartin verran.
Pyöritä taikinasta jauhoisella alustalla tanko ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä palat palloiksi ja painele paperivuokiin.
Paina sormella keskelle syvennys ja täytä se hillolla. Paista leivonnaisia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele herkut sokerivesikuorrutuksella tai tomusokerilla ja halutessasi tuoreilla vadelmilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

