Tätä piirakkaa on pakko ottaa lisää – valkosuklainen vadelmapiirakka katoaa nopeasti pöydästä
Raikkaan makeat vadelmat sopivat erinomaisesti yhteen valkosuklaan kanssa.
Valkosuklainen vadelmapiirakka maistuu niin kahvipöydässä kuin jälkiruokana. Kuva: Helena Saine-LaitinenValkosuklainen vadelmapiirakka valmistetaan pohjaan, johon tulee myös kauraleseitä. Makua täytteeseen antaa sitruunan kuori sekä vaniljasokeri.
Valkosuklainen vadelmapiirakka
8 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kauraleseitä
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 200 g (noin 3½ dl) vadelmia
- 1 prk (250 g) rahkajogurttia
- 1 kananmuna
- 75 g valkosuklaata rouhittuna
- 2–3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- Päälle
- vadelmia ja/tai valkosuklaata rouhittuna
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle marjat.
Sekoita täytteen rahkajogurtti, muna, valkosuklaarouhe, sokerit ja sitruunankuori keskenään ja kaada vuokaan.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Vinkki! Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niiden joukkoon hieman perunajauhoja sitomaan kosteutta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

