Juhlava herkku mökille tai kotiin: Kokeile amerikkalaista juustokakkua
Kermavaahdolla ja vadelmilla viimeistelty amerikkalaistyyppinen juustokakku sopii niin mökille kuin juhlavaankin pitopöytään.Amerikkalainen juustokakku on klassikkokakku. Tällä kertaa kuorrutamme kakun kermavaahdolla sekä tuoreilla vadelmilla. Sesongin ulkopuolella voit jättää kermavaahdon pois ja tarjota kakun vadelmasoseen kanssa, niin kuin se perinteisesti on totuttu tarjoamaan.
Vadelma-juustokakku
noin 12 annosta
- Ainekset
- 200 g digestive- tai kaurakeksejä
- 75 g voita tai margariinia
- Täyte
- 2 prk (à 200 g) tuorejuustoa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ rkl perunajauhoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 kananmunaa
- Lisäksi
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 5 dl vadelmia
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva keksimuruihin ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille.
Mittaa täytteen aineet kulhoon ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä löyhästi leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin. Irrota vuoka jääkaappikylmästä kakusta.
Ennen tarjoamista vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä vaahto kakulle ja nosta päälle reilu kerros puutarha- tai metsävadelmia.
Vinkki: Jos käytät isompaa kakkuvuokaa, niin taputtele keksimuru pelkästään vuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat ennen kuin kumoat täytteen vuokaan.
Vinkki: Vadelmien tilalla voit käyttää myös muita tuoreita marjoja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


