Vuoden Kokki loihtii luuytimestä mehevän herkun – Katso video!
Naudan ydinluun sisus muuttuu uunissa herkulliseksi hyytelöksi, joka muuttaa paahdetun leivän gourmet-herkuksi.
Katso videolta, miten vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä valmistavat tammikuun herkuksi luuydinleipää ja juuressalaattia. Kuva: Sanne KatainenKaupasta kannattaa kysyä luita muillekin kuin koirille. Naudan ydinluista saa nimittäin herrojen herkkua – ei suinkaan kaluttavaksi, vaan luun sisältä kaapien, kun luut on paahdettu. Helppoa ja halpaa!
Katso videolta, miten vuoden Kokki Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija Noora Sipilä valmistavat tammikuun herkuksi luuydinleipää ja juuressalaattia.
Paahdettua luuydintä, grillattua leipää ja juuressalaattia
8 kpl naudan ydinluita, kiekko
Liota luuytimiä yön yli kylmässä vedessä.
Kuivaa luuytimet hyvin ja mausta suolalla. Laita luuytimet uunipellille.
Paahda 200 asteessa uunissa, kunnes luuytimet ovat kokonaan kypsiä, eli noin 15–25 minuuttia koosta riippuen.
Juuressalaatti
1 nauris
1 porkkana
1 pnt lehtikaalia
1 appelsiini, mehu ja kuori
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöjyä
1 tl kokojyväsinappia
sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
leipäviipaleita
Valmistusohje
Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi ja leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita öljy, appelsiinin mehu ja kuori sekä sinappi kastikkeeksi. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
Sekoita kasvisten kanssa.
Paahda leipäviipaleet ja levitä niille luuydintä. Tarjoa juuressalaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

