Yhden kattilan savulohipasta
Pasta- ja nuudeliruuat ovat nopeita valmistaa. Pastan kiehuessa ehtii hauduttaa pannulla valkosipulisilpun, jatkaa sitä kermalla tai tomaattimurskalla, tukevoittaa katkaravuilla, savukala- tai kinkkusilpulla ja maustaa yrtein suuhun sopivaksi. Valutettu pasta ja kastike sekaisin ja ruoka on valmis. Vielä helpommalla pääset, kun lataat kaikki ainekset; pastan, nopeasti kypsyvät kasvikset, mausteet sekä liemen, samaan kattilaan ja keität ruuan valmiiksi – juustoripauksia vajaaksi.
Yksi kattila, jonne ladot ainekset, ja savulohipasta on valmista kymmenessä minuutissa. Ei ole vaikeaa, ja ruokailijat kiittävät makuelämystä. Kuva: Kari SalonenYhden kattilan savulohipasta
6 annosta
Ainekset
- noin 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 400 g pastaa, esimerkiksi mini penne rigate
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rs (200 g) herkkusieniä
- 1 pieni kesäkurpitsa
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- 1–2 dl ruokakermaa
- noin 200 g lämminsavulohta
- basilikasilppua
- mustaleimaemmentalraastetta
Valmistusohje
Mittaa isoon kattilaan vesi, kalaliemikuutiot, pasta, hienonnetut sipulit, viipaloidut herkkusienet, halkaistu ja viipaloitu kesäkurpitsa, suola ja mustapippuri.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin kauan, kunnes pasta on kypsää eli noin 10 minuuttia.
Lisää loppuvaiheessa pakasteherneet ja ruokakerma, sekoita hyvin ja lisää mukaan basilikasilppua. Kun pasta on valmis, sekoita mukaan lohipalat. Koristele basilikalla ja tarjoile juustoraasteen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
