Skoonelaiset juurekset
Skoonelaiset perunat ovat nyt laajentuneet juuresten puolelle. Maukas, kermassa muhinut lisäke sopii niin kalan kuin lihankin seuraan ja korvaa myös kastikkeen.
Skoonelaiset perunat ovat nyt laajentuneet juuresten puolelle. Maukas, kermassa muhinut lisäke sopii niin kalan kuin lihankin seuraan ja korvaa myös kastikkeen. Kuva: Sanne KatainenSkoonelaiset juurekset
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- noin 300 g lanttua
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl kokojyväsinappia
- 1 tl timjamia
- ¾ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kumoa ne voisulaan pannulle kuullottumaan.
Kuori ja kuutioi kasvikset. Lisää ne pannulle kuullottumaan.
Lisää pannulle kerma ja maito. Mausta kokojyväsinapilla, tuoreella timjamilla, suolalla sekä ripauksella mustapippuria.
Anna hautua välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Lisäke saa olla muhennosmaista. Koristele persiljasilpulla.
Tarjoile lämpimänä lisäkkeenä kalalle, lihalle tai broilerille.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
