Karpalo-chutney maistuu herkullisen mausteisena lisänä liharuuille
Intialaisittain maustettuun karpalo-chutneyyn sopii hyvin käyttää myös pakastemarjoja.
Karpalo-chutney käy hyvin esimerkiksi intialaistyyppiselle lihalle, kuin puolukkahillo vahvasti maustetuille ruuille. Kuva: Vesa LaitinenKarpalo-chutney
- Neljä pientä purkkia
- Ainekset
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 2 dl vettä
- 1 l karpaloita
- 4 dl hillo- tai tavallista sokeria
- 3–5 rkl suikaloitua tai karkeaksi raastettua tuoretta inkivääriä
- 1–2 rkl balsami- tai tavallista viinietikkaa
Valmistusohje
Leikkaa sipuli suikaleiksi ja kuullota sitä hetki öljyssä pienessä kasarissa.
Lisää curry ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Kaada vesi ja karpalot kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
Lisää sokeri vähitellen sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää inkivääri, etikka ja sipuli-curryseos ja jatka keittämistä hiljalleen noin 20–25 minuuttia.
Sekoita välillä ja painele lusikalla osa karpaloista rikki.
Anna chutneyn jäähtyä hetken aikaa ja tölkitä pieniin, puhtaisiin purkkeihin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


